Una caravana partirà demà cap a Grècia per denunciar l'incompliment dels drets dels refugiats

El social.cat informarà diàriament sobre les novetats en el recorregut de la mà de la periodista Maria Bofill


Una comitiva d'autobusos de 19 ciutats d'Espanya han partit avui amb destinació Tessalònica en el marc de la 'Caravana a Grècia', una acció reivindicativa que reclama que es compleixin els drets humans de les persones refugiades. Tots faran parada avui a Barcelona, on es reuniran per seguir la ruta a partir de demà dissabte.

 

Sota el lema 'Obrint fronteres', els col·lectius feministes i pels drets humans que participen a la caravana volen fer visible el seu desacord amb les polítiques migratòries de la Unió Europea i l'acció del govern espanyol. Tanmateix, exigeixen l'anulació de l'acord de la UE i Turquia de devolució de tots els immigrants que arriben en situació irregular provinents d'aquest país.

La iniciativa de la caravana va sorgir d'un col·lectiu feminista de Bilbao, que demanava la protecció dels refugiats més vulnerables, les dones i les nenes en trànsit, que són víctimes d'agressions sexuals i de maltractament.  S'hi han sumat, però, una vintena de col·lectius i organitzacions socials i anticapitalistes de tot l'estat.

Les 35 places del bus català les ompliran membres de Ca la Dona, juntament amb la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), Stop Mare Mortum, Barcelona Ciutat Refugi i una comissió de suport a la caravana.



Trobada a Barcelona

Aquesta tarda a les set, les organitzacions catalanes rebran els autobusos que arribaran d'altres territoris de l'estat, com Madrid, País Basc, Navarra, Sevilla, Màlaga, Càceres, València i Múrcia. Hi haurà una manifestació a la rotonda del Casino de Barcelona i a les 10 de la nit actuacions musicals solidàries i un servei de bars i entrepans a la Rambla de Poblenou amb Passeig de Calvell.

Serà demà al matí quan la caravana tornarà a circular direcció Tessalònica, on està previst que arribi el 18 de juliol per participar en una acampada de protesta i denuncia de la situació que viuen les persones sol·licitants d'asil. L'ha convocada 'No Border Camp', un col·lectiu antiracista, i s'hi reuniran diversos grups europeus que debatran i exigiran als estats que garanteixin els drets dels refugiats.

La caravana, però, realitzarà també altres parades a Marsella i Milà, on pernoctaran i celebraran actes amb col·lectius de suport als refugiats. Podeu consultar la ruta aquí. Durant la caravana, a més, es durà a terme una campanya de difusió perquè 'no es deixi de parlar' de la situació dels refugiats i 'segueixi el debat polític', segons resa el manifest.  La tornada a Espanya començarà el 23 de juliol, després d'una protesta a Atenes.

El social.cat seguirà l'acció de ben aprop. La periodista Maria Bofill, que participarà en aquesta iniciativa, ens informarà diàriament sobre totes les novetats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article